Heleen Hulst
violist Asko Schönbergensemble

“Voor een musicus is de houding van essentieel belang. Als musicus ben je voortdurend bezig met wat je wilt horen om te zetten in een fysieke handeling die deze wil tot klinken brengt. Bij deze zoektocht is het gemakkelijk om het grote geheel te verliezen en je te concentreren op techniek en prestatie. De Alexander Techniek heeft mij met beide benen op de grond gekregen, mijn houding, toon en ademhaling verbeterd en mij bovendien geleerd mijzelf te helpen als ik pijn of spanning voel.”

Irene van der Helm
bibliothecaris en teamleider

“Ik ben al meer dan twintig jaar hoofdpijnpatiënt. Het aantal zware migraine aanvallen is de laatste jaren gelukkig fors minder, maar hoofdpijn ligt altijd op de loer. Tot voor kort slikte ik zeker twaalf dagen per maand medicatie om normaal te kunnen functioneren.
Tijdens een theatercursus maakte ik kort kennis met Alexander techniek.

Lees de hele testimonial

Jaap Parqui
senior publisher

“Een vriend vertelde me over Alexander techniek. Hoe je een curieuze wereld binnengaat waar iemand je sessies lang leert hoe je gaat zitten. En hoe het hem geholpen had. Ik doe al heel veel jaren intensief yoga. Het heeft mijn leven geweldig veranderd, mentaal en fysiek. Maar ik vind het daardoor ook moeilijk om even niet op mijn lichaam te letten, om gewoon ontspannen te staan. Myrte heeft me daar geweldig mee geholpen.

Lees de hele testimonial

Sharon St Onge
hoornist Koninklijk Concertgebouworkest
“De Alexander Techniek heeft mij als hoorniste enorm geholpen. Ik had op een gegeven moment chronisch last van mijn bovenrug. Door de Alexander Techniek heb ik mijn houding in het algemeen en in het bijzonder leren optimaliseren. Ik ben ervan overtuigd dat ik daardoor geen last meer heb van beroepsblessures of overbelasting.

Lees de hele testimonial

Jacomine Punt
altviolist Residentie Orkest

“Myrte laat je met humor ervaren dat je lichaam zelf zijn ideale houding vindt zodat fysieke problemen verdwijnen. Je best doen en van buitenaf proberen een probleem op te lossen werkt niet. Door de lessen Alexander Techniek kreeg ik een nieuw contact met en respect voor de zelfregulerende kracht van mijn lichaam.”

Ella Huisman
amateur hoornist

“Ik ben een fanatiek amateurhoorniste. In 2007 heb ik door een aanrijding een whiplash opgelopen. Sindsdien heb ik regelmatig last van mijn nek, ook tijdens het hoornspelen. Daarbij heb ik last van migraineklachten. Dit uit zich vooral in mijn nekspieren en boven in de rug. Deze gaan zich dan steeds verder aanspannen met forse hoofdpijn tot gevolg.

Lees de hele testimonial

Freya van Hemert
loopbaancoach

“Jaren geleden stuurde mijn zus uit Amerika die fysiotherapeut is mij een artikel en folder op over Alexander Techniek. Zij was erg enthousiast over deze techniek en dacht dat het wel wat voor mij zou zijn, omdat ik vaak last had van mijn nek en schouders en mijn hoofd nogal naar voren gebogen stond. Destijds heb ik het artikel gelezen en opgeborgen, maar er verder niets mee gedaan.

Lees de hele testimonial

Paulina Ptak
cellist

“After practising the Alexander Technique for around a year I discovered that it can have a very positive influence both on body and mind. The technique asks you to think about yourself – your posture and position in the space around you. It concentrates on the easy daily life movements – like sitting or standing – laying emphasis on the back as a whole.

Lees de hele testimonial

Edith van Moergastel
altviolist Koninklijk Concertgebouworkest

“Alexander Techniek is voor mij de meest natuurlijke vorm van bewegen. Als ik het toepas bij altvioolspelen merk ik dat de klank beter wordt, het geeft meer rust en overzicht in contact met de omgeving. Bij pijn merk ik dat ik compensatiebewegingen maak, die het alleen maar verergeren. Daar is Myrte heel alert op en laat me heel duidelijk zien wat ik dan doe.

Lees de hele testimonial

Wendy Roobol
klassiek zangeres

“Door de Alexander Techniek lessen van Myrte heb ik geleerd om een juiste balans van spanning en ontspanning te vinden in mijn lichaam. Zowel in mijn werk als klassiek zangeres als in mijn persoonlijke leven heb ik daar enorm veel profijt van. Ook ervaar ik een betere houding waardoor de adem die zo hard nodig is voor het zingen vrijer kan stromen.

Lees de hele testimonial

Caroline Geelen
violiste
“De Alexander Techniek-lessen van Myrte hebben me veel bewuster gemaakt welke spieren wel en vooral niet gebruikt moeten worden bij de verschillende bewegingen variërend van staan, zitten tot daadwerkelijk vioolspelen. De Alexander Techniek heeft me veel rust, ontspanning en balans gebracht, maar ook bewustzijn van de ruimte om me heen en innerlijke ruimte. Op het moment dat ik aanvoel dat ik last ga krijgen van mijn nek-, schouder- of rugspieren weet ik nu wat ik moet doen om weer in een ontspannen houding te komen. De Alexander Techniek heeft bovendien een enorm effect op de klankkwaliteit, mijn klank is veel opener geworden.”