Mijn naam is Myrte van Westerop. In mijn praktijk werk ik veel met musici. Mijn jarenlange podiumervaring als professioneel violiste is hierbij een groot voordeel. Als musicus leerde ik gedisciplineerd werken, de kunst van het samenspel, inlevingsvermogen en gevoel voor ritme en beweging.

Dit alles heeft een versterkende werking gehad op mijn ontwikkeling in de opleiding Alexander Techniek.

Graag deel ik mijn kennis, inzicht en ervaring.

“Myrtes persoonlijke benadering en open houding geven veel vertrouwen. Door haar gerichte en bevlogen manier van lesgeven, beweeg ik nu veel bewuster.”

Freya van Hemert, loopbaancoach
Hoe ik mij heb ontwikkeld tot trainer en docent Alexander Techniek

Na een zeer intensieve vioolles riep mijn docent me als laatste tip na: “En ga ook maar lessen Alexander Techniek nemen, dat is goed voor je!”
En het bleek waar te zijn. Mijn spel, klank en podiumpresentatie verbeterde. Behalve deze positieve effecten was het de start van een hele reeks ontdekkingen over mijzelf.

In 2004 heb ik heb de driejarige fulltime opleiding aan het Alexandertechniek Centrum Amsterdam voltooid.

In 2016 volgde ik de post graduate course aan het Alexander Educational Center in Berkeley (CA). Ik ben als docent gecertificeerd door de Society of Teachers in the Alexandertechnique (STAT) en ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Leraren in de Alexander Techniek (NeVLAT).

Als docent Alexander Techniek ben ik verbonden aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

“Myrte laat je met humor ervaren dat je lichaam zelf zijn ideale houding vindt zodat fysieke problemen verdwijnen.”

Jacomine Punt, altvioliste Residentie Orkest
Mijn achtergrond als violiste

Van 2006 tot 2022 was ik verbonden als eerste violiste aan het Residentie Orkest.

Ik studeerde viool aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Mijn docenten waren Istvan Párkányi en Vera Beths. Tijdens mijn opleiding in Amsterdam kreeg ik de gelegenheid een jaar in Moskou te studeren bij Nadjezda Bjezkina.

Als freelance musicus werkte ik jarenlang in verschillende orkesten en ensembles, zoals het Asko Schönbergensemble, Nieuw Sinfonietta, het European Union Chamber Orchestra, het Nederlands Kamer Orkest, Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

“Door de lessen Alexander Techniek van Myrte heb ik geleerd om een juiste balans van spanning en ontspanning te vinden in mijn lichaam. Zowel in mijn werk als klassiek zangeres als in mijn persoonlijke leven heb ik daar enorm veel profijt van.”

Wendy Roobol, klassiek zangeres