Ontdek de samenhang
tussen denken
en bewegen.

Zangeres Wendy Roobol heeft door Alexandertechniek geleerd dat haar houding haar ademhaling beïnvloedt.
En dat heeft weer invloed op haar zangprestatie.

Houding is niet iets wat je hebt zoals botten en spieren. Houding is het resultaat van de de manier waarop je je spieren en gewrichten gebruikt, je beweegt, van je reacties en emoties. Het verbeteren van je houding en je manier van bewegen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De Alexandertechniek verbetert de coördinatie van je gehele lichaam doordat je overbodige spierspanning leert loslaten en voorkomt dat de ademhaling wordt vastgezet. De ademhaling is een onwillekeurige beweging, maar het is verbazingwekkend hoezeer je hem kunt verstoren.

Gebruik Alexandertechniek om:
  • je coördinatie te verbeteren
  • overbodige spierspanning los te laten
  • te voorkomen dat je je ademhaling vastzet
  • dieper en rustiger adem te halen
  • automatismen te doorbreken
  • stress in je lichaam en geest te verminderen

De Alexandertechniek is zeer populair onder musici, onder andere omdat een vrije ademhaling de kwaliteit van de klank en prestatie positief beïnvloedt. Bovendien kan een goede ademhaling podiumangst doen verminderen.
In het dagelijks leven heeft een rustige ademhaling een gunstige invloed op het verminderen van stress.

Alexandertechniek maakt bewust. Je gaat je realiseren dat je over de keuzemogelijkheid beschikt om automatismen te doorbreken. Onbewust ingeslopen blokkades in je manier van denken en bewegen worden stukje bij beetje opgeheven.

Zo verminder je de hoeveelheid stress in je lichaam en geest. Dit brengt een enorme ontspanning teweeg. Veel mensen die Alexandertechniek beoefenen, merken tot hun verrassing dat de techniek zo veelomvattend is, dat het doorwerkt in bijna alle aspecten van hun leven.